Solutii de mediu SMART ENVIRONMENT

Noutăți

02 iul.

Procedura de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu s-a schimbat! Intra in vigoare din 11 iulie 2020

Incepand cu 11 iulie 2020, intra in vigoare Ordinul nr. 1150/2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu. Acest act normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 495 din data de 11 iunie 2020. ASPECTE GENERALE: Viza se solicita si se aplica anual incepand […]

12 iul.

Ce presupune raportarea ambalajelor? Definiţii şi termeni specifici din legea 249/2015:

ambalaj – orice obiect, indiferent de materialul din care este confecţionat ori de natura acestuia, destinat reţinerii, protejării, manipularii, distribuţiei şi prezentării produselor, de la materii prime la produse procesate, de la producător până la utilizator sau consumator. Obiectul nereturnabil destinat aceloraşi scopuri este, de asemenea, considerat ambalaj”

22 ian.

Ce este autorizatia de mediu?

Autorizatia de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de funcţionare ai unei activitati existente sau ai unei activitati noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea in functiune.  

22 ian.

Evidența și gestiunea deșeurilor

Evidența și gestiunea deșeurilor este reglementată prin Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, republicată in 2014.

Legea 211/2011 reglementează măsurile cu caracter obligatoriu pentru protecția mediului și a sănătății populației, prin acțiuni de eficientizare a folosirii resurselor, precum și de prevenire sau de reducere a efectelor adverse ale generării deșeurilor.

07 ian.

Legislatia de mediu si sanctiunile pentru nerespectarea acesteia

Legea 195/2005 privind protecția mediului prevede: obligația de a nu degrada mediul prin depozitări necontrolate de deșeuri de orice fel; nerespectarea se sancționează cu amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei; obligația de a funcționa cu respectarea prevederilor autorizației de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurilor de reglementare a protecției mediului; nerespectarea se […]

WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastră de asistență pentru clienți este aici pentru a vă răspunde la întrebări. Intreaba-ne orice!
👋 Bună, cum pot să te ajut?