Solutii de mediu SMART ENVIRONMENT

Raportare anvelope uzate

Pentru a proteja mediul, este importantă păstrarea unei evidențe privind cantitatea de anvelope uzate colectate de la persoane fizice și de la persoane juridice, cantitățile de anvelope uzate reșapate, reciclate și/sau valorificate termoenergetic. Conform HG nr. 170/2004 privind gestionarea anvelopelor uzate, producătorii /importatorii de anvelope, agenții economici care comercializează anvelope noi și/sau anvelope uzate, agenții economici care desfășoară activități de colectare, reșapare, reciclare și/sau valorificare termoenergetică a anvelopelor uzate au obligația de a raporta către Agenția pentru Protecția Mediului evidența acestora cantitativă.

Operatorii economici care colectează anvelope uzate sunt obligați să sorteze și să depoziteze pe platforme betonate anvelopele uzate colectate, separat, astfel:

  • anvelope uzate destinate reutilizării
  • anvelope uzate care nu se mai reutilizează 

În cazul anvelopelor care nu se reutilizează, acestea trebuie predate către persoane juridice deținătoare de Autorizație de Mediu în vederea reciclării/valorificării termoenergetice. Codificarea anvelopelor uzate se realizează în conformitate cu Hotărârea 856/2002. Evidența cantităților de anvelope uzate gestionate se pastrează timp de 3 ani

Raportarea cu privire la gestionarea anvelopelor uzate se depune către ANPM până la 15 martie a anului următor celui care a avut loc introducerea pe piață sau gestionarea lor.