Solutii de mediu SMART ENVIRONMENT

Ce este autorizatia de mediu?

22 ian.

Ce este autorizatia de mediu?

Autorizatia de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de funcţionare ai unei activitati existente sau ai unei activitati noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea in functiune.  

Procedura prin care este reglementata autorizatia de mediu este stabilita prin OM nr. 1798/2007 pentru aprobarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea mai exista o categorie a autorizatiei de mediu – autorizatia integrata de mediu; aceasta reprezinta un act tehnico-juridic emis de autoritatile competente, conform dispozitiilor legale in vigoare, care da dreptul de a exploata in totalitate sau in parte o instalatie, in anumite conditii care sa asigure ca instalatia corespunde cerintelor privind prevenirea si controlul integrat al poluarii. Autorizatia poate fi eliberata pentru una sau mai multe instalatii sau parti ale instalatiilor situate pe acelasi amplasament si care sunt exploatate de acelasi titular.

Categoriile de activitati industriale pentru care este necesara obtinerea autorizatiei integrate de mediu sunt prevazute in Anexa nr.1 la OUG nr. 152/2005 , privind prevenirea, reducerea si controlul integrat al poluarii.

Atentie: nu toate activitatile  au nevoie de autorizatie de mediu iar o lista a activitatilor ce necesita obtinerea unei autorizatiei de mediu o gasiti in Anexa 1 a OM nr. 1798/2007.

WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastră de asistență pentru clienți este aici pentru a vă răspunde la întrebări. Intreaba-ne orice!
👋 Bună, cum pot să te ajut?